donderdag 21 februari 2013

Groententuinproject

Gisteren mocht ik mee in Kranshoek groententuintjes bezoeken. Dit is een project waarin de kinderen die in Born in Africa zitten leren een groententuintje aanleggen. Ze krijgen dan uitleg en zaadjes mee en elke woensdag komen mensen van Born in Africa de tuintjes evalueren, tips geven hoe het sneller kan groeien en nieuwe zaadjes geven.Het was fijn om zoveel huisjes en tuintjes van dichtbij te zien. Kranshoek is een hele propere, mooie township. De overheid heeft kleine stenen huisjes gebouwd, niet groter dan je tuinhuis. De mensen zijn creatief en bouwen er zelf nog gebouwtjes aan. Jammer genoeg is er wel een lange wachtlijst om zo een stenen huisje te krijgen. Er zijn wachtlijsten tot wel tien jaar ...
De paarden en de koeien lopen gewoon over het straat. De kinderen durven thuis blijven van school om op de paarden te rijden.


Vandaag was de laatste zwemles. Het project is nu afgerond en ik heb alvast een certificaat ontworpen om de kindjes mee te geven. Hier vind je alvast enkele foto's!

2 opmerkingen:

 1. mooie foto's Joen ,het zit er daar super uit !
  de mamie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad schitterende foto's, vnl. foto 2 en foto 3.Goed zo!
  We stellen vast dat je daar de tijd van je leven beleeft!

  lieve groeten uit Gent,
  anne-marie en ota

  BeantwoordenVerwijderen