zondag 31 maart 2013

Patricia's Crèche

Deze week is er iets moois gebeurd. Met dank aan onze Hollandse vrijwilligster, Tessy Willems. Deze fantastische meid had in Nederland een benefiet georganiseerd voor BIA en hiermee 1800 euro opgehaald. Haar tijd in Plettenberg Bay zat er echter bijna op, en ze had nog geen project gevonden waar ze 100 % achter stond en waaraan ze haar budget kon geven. Tot deze week.
Maandag bezocht onze vriendin een crèche in de townships de Crags. Patricia's crèche. Patricia houdt een crèche in haar klein, houten huisje. Er komen dagelijks zo een veertig kinderen. De ouders van deze kinderen betalen echter zelden. Hierdoor kan Patricia haar twee personeelsleden vaak niet betalen, kan ze geen lunch voorzien voor de kindjes in de crèche, laat staan dat ze geld over heeft voor een eigen loon. Al de inzet van deze dame deed ze uit liefde voor de kinderen. Hier moest iets aan gedaan worden, besloot Tessy die maandag. Donderdag begon de bouw voor een grotere crèche. Vrijdag was de officiële opening.
Patricia wordt ook in het BIA-programma opgenomen. BIA gaat een twintigtal sponsors zoeken in België en Nederland die elk 10 euro in de maand willen sponsoren. Zo heeft BIA een bedrag vrij om Patricia maandelijks een klein loon uit te betalen, en kan Patricia haar twee werkneemsters betalen.

In slechts enkele dag tijd is het leven van deze dame zo veranderd. De opening was ontroerend. Een dikke proficiat aan Tessy en Chantal, de dame die haar zo heeft ingezet voor de effectieve bouw! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten