vrijdag 29 maart 2013

10 Year Celebration BORN IN AFRICA

Deze week was een grote week voor Born in Africa; het tienjarig bestaan werd gevierd. Een jaar voorbereiding vooraf en maar liefst veertig peetouders uit België die naar Plettenberg reisden. Maandag bezochten we de school van de Crags, dinsdag mijn schooltje in Kranshoek en woensdag de school van Wittedrift en de Farmosaschool. De dagen werden leuk aangekleed met tal van zang- en dansvoorstellingen van de kindjes, huisbezoeken van BIA-kindjes in de townships, uitleg van de mentoren en betrokken mensen en parentmeetings in de avond. Tijdens zo een parentmeeting tonen de kinderen hun dans en zangtalenten, kunnen zowel ouders, peetouders, kinderen en mentoren elkaar ontmoeten en moedigt het BIA-team de ouders aan om hun kinderen te blijven ondersteunen en laten hen het belang van educatie in zien.
Donderdag was dé grote dag. Er was een streetparade met maar liefst alle 450  BIA-kinderen. Begeleid door een fanfare, gezang van de kinderen en met een groen t-shirt aan deden we een tocht door mainstreet naar de Piesang Valley Hall, waar de "big picture" genomen werd van alle kindjes. Zoals het hoort, ging deze dag samen met speeches van enkele belangrijke mensen voor BIA, zoals Georges de Smul, de voorzitter Remi en Isabelle zelf. 
Iedereen van het Born in Africa team kijkt moe, maar tevreden terug naar deze week.Wie graag meer foto's wilt zien van de feestweek, neem gerust een kijkje op de facebookpagina van Born in Africa!
Woensdagochtend bezochten we de Farmosaschool voor het klasje voor kinderen met Special Educational Needs van meneer Leigh Dunn. Kinderen met leerproblemen, Foetaal Alcohol Syndroom, autisme ... kunnen hier terecht. Dit is echter niet evident, er zijn slechts 15 plaatsen in de dit klasje en de aanvraagprocedure duurt een hele poos. Een dikke pluim aan uw engagement voor kinderen met leerproblemen, Leigh! Wie meer wilt lezen hierover: http://www.elsensa.co.za/
En om toch nog eens een dierenfoto te tonen:
Olifantenpark in Knysna 24/03

Geen opmerkingen:

Een reactie posten