dinsdag 12 februari 2013

Zonsondergang op Tafelberg

Vandaag was het heel warm in Kaapstad. Meer dan 30C, geen wolkje aan de lucht. Prachtig weer om het strand te bezoeken! Alles is zó mooi in Kaapstad en het strand was hier geen uitzondering op. Op avontuur tussen de rotsen heb ik veel zee-egels gezien, anemonen en zelfs zeesterren. Ondanks dat ons huidje op tijd een zonnecremeke kreeg, zijn Talitha en ik als echte zonnekloppertjes gestraft met een rode huid. Maar ah, ik ga niet klagen. In België sneeuwt het op dit moment!


 Ik hou van de diversiteit in Kaapstad. Zoveel mensen en ieder heeft zijn eigen verhaal. Zo leerden we gisteren in de backpackers een Indische Zuid-Afrikaan kennen. Geboren en getogen in Durban, maar voor zijn werk in Kaapstad. Hij vertelde over zijn vrouw en leerde ons over Indische kruiden.
Vandaag kwam ik tijdens een wandelingetje aan het strand twee mannen tegen die een hele poos in het water dingetjes stonden te zoeken en op te rapen. Ze zochten een soort waterslak, die ze dan koken en opeten. Een van de mannen vertelde dat hij bakker was en de lekkerste taarten kon maken. Hij was moslim en vertelde over zijn geloof, terwijl ik mee hielp slakjes zoeken.


 Maar het meest memorabele gebeurde deze namiddag. Talitha en ik besloten vandaag wel met een kabelkarretje de Tafelberg op te gaan. Het was er het weer voor: het waaide niet en het was niet bewolkt.
Er bestaan geen woorden om te beschrijven hoe het daar was ... De kleuren, de geuren, het was overweldigend. Het was het mooiste dat ik ooit zag in mijn leven.
Omdat woorden niet volstaan, plaats ik enkele foto's, maar ik vrees dat deze geen recht doen aan de realiteit. 2 opmerkingen:

 1. mooi hoor Joenah je maakt ons een beetje jaloers!
  geniet maar van de onvergetelijke gebeurtenissen,die zal je jouw leven lang herinneren!!!
  de mamie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag lieve Joenah, je Blog is prachtig. Proficiat.
  Enkele keren per dag kijken wij of er nog geen nieuws is.
  Hier in Gent gaat alles zijn normale gang. Het weer is wel in contrast met jouw belevenissen. Wij kunnen hier wel een sjaaltje gebruiken.
  Toen AM de foto's zag, kwamen de herinneringen aan de pracht van de Tafelberg terug. Ook zij beschouwt dit als het mooiste dat ze ooit zag!
  Geniet nog met volle teugen van je Zuid-Afrika avontuur!
  Tot de volgende reactie.
  Vele lieve groeten!

  BeantwoordenVerwijderen