donderdag 14 februari 2013

Op naar Cape Point

Gisteren brachten we de dag door met Rudolph. Hij toonde ons het uitzicht vanaf Leeuwenkop, we wandelden door een wolk en we bezochten verschillende stranden. Het was een fijne dag. Vooral om bij Rudolph te zijn. Misschien neemt hij enkele dagen vakantie en komt hij ons bezoeken in Plettenberg. Ik hoop het wel! Anders kan het nog een poosje duren eer ik hem weerzie...

Met Rudolph en Talitha, na een lekkere maaltijd bij Moyo's.

Vandaag was er een hele dagtrip gepland, we boekten deze in een reisbureautje in Longstreet. Een busje kwam ons 's ochtends ophalen. De eerste stop was Houtbay.
Dit is een klein charmant havendorpje in een dal. De kleine haven was gezellig druk, ook al stonk het overal naar rotte vis. We namen daar de boot naar een zeehondeneiland. De zee was wild. Het gammele bootje ging dan ook op en neer met elke golf en zo kregen we af en toe een klets zout water over ons.
We vaarden rond het zeehondeneiland en dan terug naar de haven. De zee was nog steeds wild, en uit een van de golven die op ons af kwam, sprongen enkele dolfijnen! Hop, en ze waren weg. Het ging zo snel.De volgende stop was Cheapman's Peak. Deze plek is vooral bekend voor zijn mooie uitzichten. Zo hadden we een mooi zicht op Houtbay.
Dan recht naar Simon's Town. Dit stadje is bekend voor zijn pinguïnkolonie. De Afrikaanse pinguïn loopt hier gewoon over het strand.De laatste stop ten slotte was Cape Point. Onderweg naar het natuurreservaat zagen we baboonrangers. Bavianen zijn blijkbaar veel voorkomend in die regio en gevaarlijk. Ze breken je huis binnen en vernielen alles in hun zoektocht naar eten. Deze baboonrangers zitten langs de kant van de weg te wachten tot er bavianen inbreken in een huis, om deze vervolgens uit je huis te jagen. Maf land!
In het natuurreservaat aangekomen deden we het laatste eindje tot Cape Point met de fiets. Een aangename tocht van zo een 7 kilometer, warme bries, mooie landschappen.

Cape Point, het laatste stukje vaste land

Geen opmerkingen:

Een reactie posten